maanantai 25. toukokuuta 2009

Shoppailua ja Tanskan matka

Näitä blogikirjoituksia on väännetty pitkin viikkoa, julkaisen taas kerralla kaikki, mukana jopa pari kuvaa :) Aloitan siis viime viikosta (vko21). Saa kommentoida, on jopa toivottavaa!! Vuorovaikutteisuus on (yleensä) plussaa :)


Seuraava viikko kului mukavasti suurin piirtein rutiininomaisesti salilla ja kielikurssilla iltaisin, töissä päivisin. Mukavaa vaihtelua toi "kaukaisen tuttavan" :S piipahtaminen Reykjavikissa, omanikäinen ja edes vähän tuttu seura oli todella piristävää. Päänvaivaa aiheutti lähinnä paikallisella kampaajalla vierailu ja hiusten värjääminen itse, mutta molemmat osoittautuivat lopulta hyviksi ideoiksi. Pää siis keveni kunnolla Norjan kansallispäivän viettoa ennen. Euroviisut katselin itsekseni sukkahousujen metsästyksen täysin uuvutettua mut. Tämän kaupungin keskustasta on lähes mahdotonta löytää pleinejä vaaleita sukkahousuja tai sitten sellaisia, joissa ois joku kiva koristeommel esim nilkassa. Sen sijaan värillisiä sukkahousuja ja varsinkin legginsejä löytyy joka makuun ja lähimmäksi koristeellista versiota pääsin alusvaateliikkeessä, jossa mulle tarjottiin sukkahousuissa koko säären tatuointimaista koristelua. Ei auttanut muu kuin marssia koko matka Kringlaniin ja mikäs siinä köpötellessä auringon paistaessa täydeltä terältä. Jo Kringlanin edessä löysin tilanteeseen sopivan helpotuksen, Ellos/Josefssons-myymälän, jossa oli heti ovelta näkyvissä tasan sellaiset perussukkikset, joita olin hiki päässä Laugavegurilla etsinyt. Pelastus. Kringlanissa olikin sitten jonkinlaiset alennuspäivät ja Topshopista ostoskassiin pääsi elämäni ensimmäinen tunika. Jepjep, kauan on tota aivopesua pitänyt harjoittaa, ennen kuin tähän asti päästiin. Haluan kuitenkin huomauttaa, että kyseinen tunika ei suinkaan ole mikään teltta ja muutenkin juuri sellainen kuin minun voi kuvitella ostavan, jos on pakko ostaa tunika. Enkä myöskään olisi ostanut tuotakaan tunikaa, ellen olisi aiemmin päivällä tehnyt vyölöytöä Punaisen Ristin kirpparilta.


Päästyäni vihdoin kotiin seitsemän maissa olin rättipoikkiväsynyt ja päätin jättää Euroviisukatsomot väliin. Lähin sellainen olisi ollut Kringlanin toisella puolella, eli sama matka uudestaan olisi ollut edessä ja vielä kauemmas. Sama kansankielellä: yli tunti kävelyä. Päivään oli jo sukkahousujen metsästyksen lisäksi kuulunut ylipitkä combat-tunti, löhöilyä potturissa, harhailua kaupungilla ja monikulttuurisuus-päivän ohjelman seuraaminen. Katselin monikulttuurista kulkuetta, ihastuin Strange Fruitin esitykseen, jossa soitettiin Värttinää (Suomessa Värttinä ois evvk, mutta taidanpa täällä aikani kuluksi kaivaa niiden kipaleita jostain. Sanoitukset kun herättivät mielenkiintoni ;) ja kurkkasin bulgarialaista tanssiesitystä.


Norjan kansallispäivänä asu-suunnitelma muuttui moneen kertaan, mutta lopulta olin tyytyväinen, että hankin sukkikset, koska mielijohteesta suoritettu heräteostos kirpparilla oli kommenteista päätellen nappivalinta. Siitä huolimatta tuli juhlahousutkin prässättyä seuraavaa kertaa varten. 



Seuraavan viikon piristys oli kolmipäiväinen työviikko helatorstailla ja vapaalla Köpis-perjantailla höystettynä. Vietin siis pitkän viikonlopun Tanskan Århusissa ja Kööpenhaminassa FNF-merkeissä. Tanskaan oli mukava päästä katselemaan puita ja tunnustelemaan mannerta, mutta hyvistä ostoksista huolimatta Köpis ei edelleenkään kuulu suosikkeihini. FNF-tyyliin koko lauantai kokoustettiin Århusin hotellin kabinetissa auringon paistaessa täydeltä terältä ja merta pääsi ihailemaan lähinnä hotellihuoneen parvekkeelta. Mahtavat puitteet saivat kuvittelemaan, että olen Välimeren rannalla, enkä Tanskassa, mutta sen enempää maisemista ei päässyt nauttimaan. Jos haluutte viettää romanttisen viikonlopun ylellisessä hotellissa, voin antaa vinkin :)


Sunnuntaina meidät sentään kuskattiin huiputtamaan yksi Tanskan korkeimmista mäistä, Himmelbjerg. Maisemat olivat kauniit ja keväisen vehreät. Kiertoajelua täydensi vielä vierailu Aquariuksessa, jossa ihastelin pesukarhua "pesulla" ja äärimmäisen hurmaavaa pientä salamanteria, tanskaksi laji oli bjergsalamander. Kuvia tästä pikkukaverista löytyy osoitteesta http://www.fugleognatur.dk/gallery.asp?mode=ShowLarge&ID=37993, så saet..!



















Päästyäni sunnuntaina taas lentokentälle sain tietää, että lentoni on myöhässä, joten hetken kiroiltuani otin junan Köpikseen ja kaikeksi onneksi sain vielä kahviseuraa vanhasta tutusta :) Kahvittelu suunnilleen samanikäisen suomalaisen kanssa teki paljon hyvää "vanhusten" kanssa vietetyn viikonlopun jälkeen. Syvä huokaus.. Ja muutenkin syvä Kastrup+Köpistrauma ei ei syventynyt ihan niin paljoa myöhästyneestä lennosta huolimatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti