perjantai 4. syyskuuta 2009

Lännestä itään ja idästä länteen

Poimintoja matkalta Islanti-Suomi-Ruotsi-Norja, ts. Reykjavik-Helsinki-Turku-Naantali-Kapellskär-Kristiansund


*tiukkaan aikataulutettu perjantainen matka Islannista Turkuun sujui mallikkaasti: kireän kiireinen tiukkisilme höystettynä saappaiden vaativalla kopinalla ja jäätävä matkalaukkumäärä, jolle on yksinkertaisesti pakko tehdä tilaa olivat huomattavaksi eduksi siirtyessäni puolessa tunnissa koneesta tax freen+välipalakaupan ja matkatavaran noudon kautta ensimmäiseen mahdolliseen Turun bussiin

*äidille ei kannata edelleenkään antaa helpolla periksi: pyörä mahtuu ihan hyvin takakonttiin, ainakin kun etupyörän ottaa irti. eikä tarvii käyttää rahoja turhan romupyörän ostoon, kun on oma, uskollinen fillari mukana. jos sen vaan saisi sieltä takakontista käyttöön.. tällä hetkellä fillari lojuu auton mukana korjaamolla.

*ex-pomon tapaaminen laivalla. laivamatka muutenkin oli ihanan tuttu ja turvallinen ja buffetissasukkulointi-taito on edelleen tallessa!

*möhkyräisten kiertoteiden ajaminen tietyön takia Ruotsin puolella rajan tuntumassa

*maiseman muuttuminen ensin Ruotsi-Norja-rajan lähestyessä tunturien tullessa kuvaan ja uudestaan pari tuntia myöhemmin vuorten ilmestyessä

*äkillinen elo-syyskuun pimeys heti yhdeksän jälkeen ja säkkipimeys siinä vaiheessa, kun pääsin ajamaan viimeistä pätkää. ilmeisesti maisemat ovat henkeäsalpaavat, mutta tällä kertaa mun hengen salpasi vain mitätön näkyvyys ja suuri jännitys siitä, kääntyykö tie seuraavassa mutkassa oikealle vai vasemmalle. ja mutkat tuli näkyviin tossa pimeydessä noin 15-30 m ennen kiviseinään törmäämistä.

*Jo alkumatkasta Norjaan ohitin vanhat kotikulmat -Uppsalan Flogstan :) Siellä vietetty aika jäi lyhyeksi, mutta muistot ovat edelleen lämpimät!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti