sunnuntai 21. kesäkuuta 2009

Rukseja

Poimintoja, joista useimmista saan taas ruksin seinään


*vierailu terveyskeskukseen. Lääkäri ei mitenkään arvostanut selostuksiani minulle tyypillisestä flunssasta ja käski vaan juoda teetä ja höyryhengittää. Ne keinot vaan oon liian pliisuja mun hengityskanaville, joten flunssasta kärsittiin koko viikko. Ja itse olin koko kroppaa kolottavasta taudista niin hämilläni, etten edes älynnyt pyytää kunnon troppeja.

*tylsistymistä neljän seinän sisällä yrittäen parannella flunssaa. Huonolla menestyksellä.

*Kiipesin Snorri-tyyppien ja nordjobbarien kanssa Esjalle. Ja viimeiset metrit mentiin kunnolla suoraan ylös, eikä sitä merkittyä reittiä... Varsinkin tuo viimeinen rutistus oli varmasti hyvä veto hengityksen pihistessä.. Seuraavana päivänä en kyllä huomannut mitään eroa, että eipä tuo kiipeily vaikuttanut flunssaani mihinkään suuntaan. Ehkä raikas vuori-ilma vain avasi hengitysteitä?

*Esja-kiipeilyn viimeisteli pylsa. Sieltä maailman tunnetuimmalta nakkikioskilta, jossa Bill Clintonkin on käynyt. Eikä ollu ees jonoa torstaina iltakymmenen jälkeen!

*Islannin kansallispäivänä 17.6 ostin vohvelin vohvelivaunusta. Ruksi taas paikalliseen ruokakulttuuriin tutustumiseen.

*Pyöräilin Nautholsvikiin, sinne osaksi lämmitetylle meren rannalle. Biitsille siis. Flunssaisena ja kovassa tuulessa, vaikka aurinko sentään paistoi.

*Kävin Hallgrimskirkjan tornissa, josta näkee koko Reykjavikin. Sää oli pilvinen, joten ei nähnyt kauemmas. Myös kirkkoa ympäröivät rakennustelineet hiukan veivät hohtoa näkymästä.

*Ostin islantilaisen villapaidan. En sellaista perusjuttua, vaan ihanaisen sinisen, sellaisen tavallista pidemmän, jota olen kuolannut jo ainakin kuukauden päivät. Päätin, että Visan antama kruunun kurssi oli vihdoin tarpeeksi edullinen.

*Kävin ilmaisella kaupunkikävelyllä, jota voin ehdottomasti suositella kaikille Reykjavikissa kävijöille! Kierroksella ei niinkään keskitytty perusnähtävyyksiin, vaan tehtiin matka Reykjavikin/Islannin historiaan "aika/tilajatkumossa! =) Lisäksi osallistujat kuulivat kommentteja Islannin tämänhetkisestä taloustilanteesta ja saivat vinkkejä edullisimmista ruoka/shoppailu jne paikoista.

*Tein nordjobbareiden ja Snorri-tyyppien kanssa Golden Circle-kierroksen, eli nyt on perusnähtävyydet Geysir, Gulfoss ja Thingvellir käyty katsomassa. Mukava reissu oli. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti